Vi ordnar utflykt till Björnhåbergets naturreservat 6 september

Björnhåberget är ett nybildat naturreservat bestående av till största delen naturskog av tall.  En utflykt till reservatet anordnas av Bergs Naturskyddsförening den 6:e september. Guidning kommer att ske genom reservatet. Vackra vyer, 400-åriga tallar, hotade arter och skogsekologiska funderingar utlovas under en vandring som tar oss genom reservatets finaste delar. Beräknad sträcka att gå beräknas till tre kilometer i kuperad terräng.

Björnhåberget ligger öster om Storsjö och norr om Sölvbacka strömmar. En måttligt gropig skogsbilväg går in i reservatet och området är relativt lättillgängligt om än det innehåller kuperad och något blockig terräng. Samåkning kan försöka samordnas.

Datum: Söndag 6:e september.

Samling: Dammen mellan Storsjö och Sölvbacka strömmar klockan 10:00.

Vägbeskrivning: Från Åsarna tar man vägen västerut mot Ljungdalen. Vid Rotsjön är det skyltat mot Sölvbacka strömmar och man svänger av där och kör tills man kommer fram till dammen.

Kontakt:

Hugo Ström

Telefon: 073-806 49 49

E-post: hugosbrev@gmail.com

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.